Oktoberfest în Brasov

Sărbătorile sfârşitului de vară sau începutului de toamnă aduc cu sine bucurie. Vom simţi nostalgia verii printr-un festival de Jazz, tumultul toamnei prin atmosfera specifică Oktober Fest, voia bună odată cu Stand Up Comedy Fest, veniti special la Brasov.

Ediția cu numărul V a festivalului Jazz la Castelul Bran va avea loc în perioada 25-27 august 2017 și se va desfășura ca și precedentele ediții, în incinta curții interioare a Castelului Bran și în Biserica Evanghelică Râșnov. Ediția din acest an va debuta cu un concert excepțional susținut de Svante Henryson – violoncel, Jon Balke – pian, Anders Jormin – contrabas și Audun Kleive – tobe și percuție.

A doua zi de festival aduce în fața publicului un grup inedit – Michel Godard Quartet. Se vor auzi câteva instrumente ce se potrivesc de minune Branului: serpentul, teorba, orga și harpsicordul.
Ziua de sâmbătă se va încheia cu un recital ce nu va fi uitat: Richard Galliano New Musette Quartet, cu Richard Galliano la acordeon, Jean-Christophe Galliano la tobe, Jean-Marie Ecay – chitară și Yaron Stavi – bass.

Duminică, 27 august, în ultima zi de festival, vor urca pe scenă trei grupuri de excepție. Vadim Neselovskyi și Arkady Shilkloper, apoi trei prieteni de suflet ai Branului: Arild Andersen, bandoneonistul Daniele Di Bonaventura și năvalnicul tobar și percuționist Paolo Vinaccia. Seara va fi încheiată de un quintet a cărui muzică o veți fredona până târziu, spre revărsatul zorilor: Mathias Eick Quintet cu liricul album „Midwest”. Cu aceste ultime reprezentari se incheie aceasta editie de Jazz din acest an.

Brașovul nu ar mai fi Brașov fară Oktoberfest – O tradiție germană adoptată după modelul autentic bavarez, râuri de bere, muzică germană, fanfară, specialități culinare bavareze, berea nefiltrată, un cort imens decorat alb-albastru, jocuri cu premii, sponsori cu renume, reprezintă rețeta de succes a Oktoberfest Brașov. Leul bavarez încoronat la Brașov a devenit stema Oktoberfest-ului autohton care in 2017 va implini 9 ani.

Decorul bavarez și portul tradițional au devenit un simbol asimilat de cultura locală – dacă la început oamenii admirau steagul bavarez și portul frumos de pe dealurile Alpine, în anii trecuți organizatorii au observat prezența din ce în ce mai mare a fetelor îmbrăcate în Dirndl și a băieților în celebrii lederhosen și cămășilor în pătrățele.

In cele 11 zile, Brașovul se transformă într-o mică Bavaria în care vezi pe stradă, la orice oră, personajele bavareze. Este un eveniment care, deși a pornit de la a aduce un plus pentru comunitatea săsească din Brașov, a ajuns sa fie un plus de valoare pentru orașul Brașov și să promoveze tradițiile sașilor din Transilvania și în București și Timișoara. Cuvinte” Zicke Zacke Zicke Zacke Hoi Hoi Hoi” nu mai sunt o noutate pentru localnicii care asteaptă cu nerabdare debutul Oktoberfest Brașov în fiecare an!

Un eveniment așteptat la Brașov, Stand up Fest, va avea loc in perioada 16-18 Septembrie 2016, la Centrul Cultural Reduta din Brașov. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Fanzin, in parteneriat cu Centrul Cultural Reduta și Primaria Municipiului Brașov.

Se organizează un concurs între cei mai glumeți români. Cei 20 de concurenți vor fi jurizați de Teo, Narcisa Sârboi și Bogdan Naomovici. Adi Bobo, câștigătorul de anul trecut, se va întoarce la microfonul glumeților, dar în calitate de prezentator și stand up-er profesionist.
Pe lângă concurs, spectatorii vor asista și la show-uri de Stand Up cu Gabriel Gherghe, Andrei Ciobanu, Raul Gheba, Teo, Costel, Toma și Adi Bobo.

Pentru aceste evenimente și multe altele, echipa Ambient vă asteaptă la Brașov, să ne bucurăm impreună de sărbatorile toamnei!