Amural & Brasov, Capitală Europeană

Festivalul se descrie curajos la intersectia dintre padure si oras, pe fundatii medievale dar cu instrumente digitale, la granita intre experienta si experiment, din inima dar cu cap stimuland vazul si aducand emotia, un festival aflat la intersectia dintre oameni.

Evenimentul se vrea a fi unic in Romania si face parte din programul oficial al candidaturii Brasovului la titlul de Capitala Europeana. Din pacate Brasovul insa nu abunda de suficiente evenimente culturale de substanta, nu produce suficienti creativi si ii lipseste o infrastuctura culturala functionala astfel incat sa fie considerat pe viitor o capitala culturala.

Esenta vine inglobata in 4 zile unde evenimentul va avea in centru cea mai recenta forma de arta urbana – video mapping-ul (proiectiile 3D) alaturi de artele confirmate – ilustratie, fotografie, design grafic, film si animatie. Li se vor adauga instalatiile de lumina, concertele si evenimentele speciale. Proiectia va fi vizibila din Piata Sfatului, tocmai pentru a atrage atentia vizitatorilor ca, dincolo de ziduri, Dupa Ziduri, e o lume ce trebuie descoperita.

Pe timp de zi publicul va avea acces la trei expozitii permanente, in Turnul Alb, Turnul Negru si Turnul Portii Ecaterina,doua expozitii-dezbatere – Design grafic centenar in Gazeta de Transilvania – in colaborare cu Muzeul Casa Muresenilor si Brassai – fotograful suprarealistilor in colaborare cu Muzeul de Arta.
Anul acesta AMURAL pregateste artisti care au gasit echilibrul perfect intre visual si muzica oferind publicului o experienta senzoriala completa.
Audio-video show – Nathan Fake (UK), Alex Smoke (UK), Baba Dochia (Cluj-Napoca).

O expozitie in Turnul Alb si o alta outdoor vor cauta sa ilustreze conceptual din acest an – intersectia extremelor. Artisti prezenti: Juno Calypso (UK), Ioana Cirlig (Romania).

Odată cu venirea nopții, va avea loc video-mapping pe monumente. Proiecțiile video vor fi realizate pe Bastionul Graft, pe zidul cetății, pe Turnul Negru, pe coroanele copacilor și în multe alte locuri.

Ca parte contemporană, muzica va completa atmosfera specială a festivalului. Ziua, prin pădurea de După Ziduri, elevii și studenții de muzică clasică vor susține mici concerte surpriză pentru trecători, iar fiecare seară se va încheia tot cu muzică live.

Cu ajutorul artei murale am schimbat pana acum trei pereti vandalizati in trei lucrari de art ace intampina vizitatorii tot timpul anului in promenade Dupa Ziduri. Artisti: Millo (ITA), Kitra( Bucuresti), Saddo (Bucuresti).

In 2016 am adus ca noua expresie artistica la Amural, pictura. Brasovul s-a intalnit prima data la festival cu lucrarile a doi pictori cu o viziune autentica, indrazneata, menita sa ne trezeasca din rutina zilnica. Pentru acest an organizatorii au pregatit surprize in acest sens.

O premiera pentru acest an, artele performative. In cadrul festivalului vor avea loc atat o piesa de teatru cat si o piesa de dans contemporan, ambele insotite de proiectii.
Teatru- iHamlet (Bucuresti), Dans- Trupa Szigligeti (Oradea)

Festival al unei Generatii Remix, pentru care regulile sunt cel mai bun caz de oportunitati iar zidurile, obiective de deposit unde ideea calatoreste intre pix si pixel iar din revolutie devine regula.

Ambient Hotels sustine arta in toate formele ei si va asteapta sa participati !