Activități Outdoor Poiana Brașov

Poiana Brașov se află la aproximativ 8 km de Brașov și la 10 km de orașul Râșnov, fiind foarte ușor accesibilă pe ambele rute. Stațiunea se află la altitudinea de 1020 de metri fiind înconjurată de patru masive montane: Postăvaru (1,799 m), Piatră Craiului (2,238 m), Bucegi (2,505 m) și Piatră Mare (1,848 m).

Poiana Brașov este o stațiune turistică situată la poalele Masivului Postăvaru, iar stratul de zăpadă se menține 4-5 luni pe an. De aceea, această zonă nu duce lipsă de pârtii. La Poiana Brașov sunt amenajate 12 pârtii de schi, cu grade diferite de dificultate (o pârtie olimpică, trei pârtii pentru coborâre și slalom urias, o pârtie pentru slalom special, două trambuline). Așa că dacă ești neinițiat în sporturile de iarnă, poți alege una dintre Pârtiile Bradul, Stadion sau Drumul Roșu. Iar dacă vii în Poiană cu o vastă experiență în sporturile de iarnă, ai la dispoziție Pârtia Lupului, Pârtia Ruiului 1,2, Pârtia Subteleferic și Pârtia Slalom.

În Poiana Brașov poți găsi multe centre de închiriere de echipament de schi sau snowboard. Dacă ești în căutarea unor prețuri mai avantajoase, le poți găsi la centrele situate în centrul stațiunii. Dezavantajul acestora este că sunt situate destul de departe de pârtii. Prețurile pentru închirierea unui echipament de ski este undeva între 30 și 45 RON/zi/persoană. Dacă ești fan snowboard, costul distracției este puțin mai piperat. Închiriatul pentru o zi este între 40 și 55 RON/persoană.

Sporturile de iarnă cu cei mai mulți fani sunt schiul și snowboardul. Însă dacă ești interesat să te bucuri de o activitate mai relaxantă, recomandarea noastră este patinajul. Poiana Brașov are un patinoar care dispune de o gheață foarte bună, iar în apropierea acestuia te poți delecta cu gustări și băuturi răcoritoare sau de sezon. Poiana Brașov este una din cele mai bune stațiuni din România pentru practicarea sporturilor de iarnă. Iubitorii schiului și practicanții snowboard-ului au la dispoziție 7 pârtii de ski amenajate la cele mai înalte standarde, dotate cu tunuri și lănci pentru menținerea stratului de zăpadă.

Dacă vrei să ajungi pe una dintre pârtiile Kanzel, Sulinar, Drumul Roșu, Subteleferic, Ruia sau Lupului poți lua Telecabina Kanzel din apropierea sau Telecabina Capra Neagră de la baza pârtiei Bradu. În apropiere se află și Telegondolă Postăvarul Expres care te duce la una dintre pârtiile Sulinar, Drumul Roșu, Subteleferic, Ruia sau Lupului. 20 RON este prețul aproximativ de adult pentru o singură urcare, iar pentru un copil sub 12 ani este în jur de 10 RON.

Tot ce mai rămâne să faci este să împachetezi corespunzător și să pornești la drum. Bucură-te de frumoasele peisaje montanee și alătură-te iubitorilor de sporturi de iarnă pe oricare dintre pârtiile din Poiană.

Lasa grija somnului și a bagajelor la una din locațiile noastre din Brașov sau Cristian. Ambient Hotels vă așteaptă pentru un nou sezon de iarnă.