8 Martie, Ziua Internaționala a Femeii, o zi mai mult decât speciala!

Hotel Ambient va invita sa sărbătorim împreuna cea de-a 106-a aniversare a Zilei Internaționale a Femeii, o zi in care celebram lupta pentru emancipare, pentru drepturi egale cu bărbații, pentru condiții mai bune de munca si nu in ultimul rand pentru dreptul de vot a femeilor din lumea întreaga.

Pentru a va bucura pe deplin de aceasta zi unica, sugeram tuturor fetelor sa viziteze Brașov, un oraș de poveste, iar noi va vom pune la dispoziție cele mai confortabile camere si restaurantul nostru pentru a va răsfață simțurile cu cele mai delicioase preparate. Pentru a va relaxa înainte de marea petrecere cu fetele, va propunem sa va lăsați pe mâinile maseurului nostru profesionist in centrul nostru wellness.

Istoria Zilei Internaționale a Femeii

In august- septembrie 1910, la Congresul celei de-a doua Internaționale Socialiste, de la Copenhaga, Clara Zetkin, sprijinită de Rosa Luxemburg, propune instituirea unei zile internaționale a femeii, dar nu se stabilește o dată precisă.

Impreuna cu prietena ei, poloneza evreică Rosa Luxemburg, Zetkin se numără printre cele mai proeminente figuri ale Ligii Spartacus (Spartakusbund), aripa de extremă stânga a Partidului Social Democrat German, care în 1918 se rupe și formează Partidul Comunist German. Exilată din nou, Clara Zetkin se refugiază în URSS, unde moare în 1933. Cenușa ei este îngropată lângă zidul Kremlinului, alături de rămășițele lui Stalin, Suslov, Kalinin, Brejnev sau Andropov.

Născută în 1857, nemțoaica Zetkin, este o militantă marxistă și feministă, învățătoare și jurnalistă. Exilată, după ce Bismarck interzice mișcarea socialistă, ajunge în Elveția, leagănul Bolșevismului latent, unde îl cunoaște pe revoluționarul rus Osip Zetkin, al cărui nume de familie îl adoptă, deși nu se mărită cu el.

Propunerea unei Zile Internaționale a Femeii de către Clara Zetkin a urmărit doua scopuri, confiscarea revendicărilor feministe (vot universal, egalitatea salariilor etc.) de către mișcarea socialistă, dar și contracararea influenței feministelor burgheze asupra muncitoarelor.

Recent, în 1977 Organizația Națiunilor Unite a declarat în mod oficial Ziua Internațională pentru Drepturile femeii și pacea internațională. Acest lucru, într-un fel, a obligat țările care nu au aderat încă, la celebrarea Zilei Femeii de a face acest lucru.

Va dorim un 8 Martie călduros, plin de fericire si va așteptam cu drag!