1 Mai Ziua Muncii şi Zilele Braşovului, Curiozităţi, Obiceiuri şi Istorie

Hotel Ambient va invita la Brasov, sa petreceti un 1 Mai de neuitat si sa sarbatoriti alaturi de noi atat Ziua Muncii, cat si Zilele Brasovului, care va vor lasa cu siguranta placut impresionati.

Va punem la dispozitie camerele noastre odihnitoare, bucate alese de care va puteti bucura in Restaurantul nostru si va vom insoti in fiecare clipa, pentru a avea o experienta de neuitat in acest oras de vis, cu frumoase obiceiuri stravechi.

Dupa coborarea de ieri calare a Junilor Brasovului in cetate, petrecerea nu s-a terminat si va continua si astazi. Veti putea admira strazile din centrul vechi al Brasovului care are fiecare o tema: pe una veti putea degusta vinuri romanesti si bere artizanala, pe alta mancare si cafea, iar in Piata Sfatului puteti admira mestesugarii.

Stim cu totii ca 1 Mai, Ziua Muncii nu se sarbatoreste prin munca, ci este ziua in care oamenii din lumea intreaga sunt liberi. Acest fapt se datoreaza victoriei pe care au obtinut-o pe data de 1 Mai 1872 o sută de mii de muncitori din New York, majoritatea din industria construcţiilor, care au ieşit în stradă pentru a cere reducerea orelor de muncă la opt si mentinerea aceluiasi salariu.

Acest eveniment a fost urmat de greva a aproximativ șaizeci și cinci de mii de muncitori în Piata Heymarket din Chicago, care s-au luptat cu poliţiştii, lupta care s-a soldat cu mai multe victime. 17 ani mai târziu, în 1889, Congresul Internaţional Socialist, a decretat data de 1 mai drept Ziua Internaţională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago. De atunci, ziua de 1 Mai este sărbătorită în fiecare an.

În România, această zi a fost sărbătorită pentru prima dată de către mişcarea socialistă, în 1890. Sărbătoarea Muncii a fost adusa de regele Carol al II-lea, în anul 1890, dar a luat amploare doar în época comunistă. Oamenii erau scoşi cu forţa din case pentru a-şi manifesta „recunoştinţa” intr.-o atmosfera festiva, faţă de „erou” reprezentat, de Gheorghe Gheorghiu Dej şi Nicolae Ceauşescu. Aceasta zi era marcata de defilări marete ale elevilor, muncitorilor, ţăranilor si intelectualilor care cinsteau reusitele Partidului Comunist Român.

Incepand cu anul 1889, la 1 Mai se sarbatoreste Ziua Internationala a Muncii in peste 80 de tari din întreaga lume, in care au loc manifestații ale sindicatelor care folosesc acest prilej pentru a-și face publice revendicările sociale sau profesionale.

Echipa Ambient va asteapta cu drag si va doreste un 1 Mai plin de bucurii!